*|MC:SUBJECT|*
Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief november 2020
jaargang 30
nummer 4

Agenda

02 nov. ANWB Streetwise project
03 nov. Directie en IB-ers afwezig i.v.m. studiedag
05 nov. Kinderforum
09 nov. 19.30 MR vergadering via Teams
12 nov. Juf Marjolein jarig. Ze viert het later in het schooljaar tijdens de meester- en juffendag
12 nov. Kunstuitleen door de kinderen van groep 2 vervalt i.v.m. Corona
13 nov. School wordt versierd voor Sinterklaas
16 nov. 20:00 OR vergadering via Teams
23 nov. Juf Carola jarig. Ze viert het later in het schooljaar tijdens de meester- en juffendag
24 nov. Schoentje zetten op school
01 dec. Techniekexcursie Oyfo groep 7, info volgt
04 dec. Sinterklaas en pieten komen
04 dec. School wordt versierd thema kerst

ANWB Streetwise bij Stephanus Bornerbroek

Op maandag 2 november komt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij basisschool St. Stephanus in Bornerbroek. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

De Stephanusschool vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:

- In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen zij het veilig oversteken. Daarnaast wordt er geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

- Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal meer over veilig oversteken en het inschatten van verschillende verkeerssituaties. Het belang van het dragen van de gordel en het gebruik van een kinderzitje wordt benadrukt tijdens het meerijden in een spannende gele elektroauto.

- Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto en mogen zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het huidige verkeer niet alleen af kunt gaan op je gehoor. Ook het belang van het gebruik van de veiligheidsgordel en een stoelverhoger wordt in deze les besproken.

- Bij Trapvaardig oefenen de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Een deel van het parcours rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. De les wordt in het leslokaal gestart met een theoretische inleiding. Daarin wordt o.a. aandacht besteed aan de gevaren van het gebruik van mobieltjes in het verkeer en het fietsen in groepen.

Informatie schooljaar 2020-2021
Alle informatie die betrekking heeft op dit schooljaar staat in de schoolgids of informatiegids
Kijk op onze website!

Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar ‘’En toen?’’ De week werd geopend met een voorstelling over een steen die vertelde over zijn leven vanaf de prehistorie tot aan nu. De kinderen hebben genoten van de opening! Elke klas heeft zich verdiept in een ander tijdvak. Zo hebben de kleuters veel geleerd over ridders en kastelen en zijn ze in groep 7 druk aan de slag geweest met een Webpad over Egypte.
De leerkrachten hebben allemaal een keer voorgelezen in een andere groep. Voor de groepen 1 t/m 3 is een speurtocht gehouden in de school. Tijdens de kleedjesmarkt hebben veel kinderen succesvol hun boeken kunnen ruilen. Wij wensen ze veel leesplezier! De Kinderboekenweek is afgesloten met een reis door de tijd. Iedere klas had een tijdmachine geknutseld. Uit de tijdmachine kwamen de kinderen verkleed als mensen uit die tijd. Er zijn prijzen uitgereikt aan de kinderen van groep 1 t/m 4 voor de kleurwedstrijd.

Coronabanners

Twee groene banners hangen sinds kort aan de hekken. Ze zijn een geheugensteuntje om de 1 ½ meter aan te houden. De medezeggenschapsraad dacht mee en bestelde.

Fijn dat dit zo snel kon worden geregeld. Bedankt MR!

08.15 uur

Vanaf 8:15 uur staan de brigadiers klaar en is er toezicht buiten. Wilt u uw kind niet eerder naar school sturen? Alvast bedankt.

Podiumoptredens

Deze maand zijn er weer podiumoptredens geweest. Door en voor de kinderen.
Helaas konden we hierbij geen ouders toelaten.

Voorleeskampioen

Niels Hondebrink uit groep 8 werd op vrijdag 9 oktober onze Voorleeskampioen. Na jaren van deelname is het het hem toch gelukt. Gefeliciteerd Niels! Sophie Braakhuis uit groep 5 las ook schitterend voor! Zij werd de winnaar van de groepen 5 en 6. Een aanstormend talent. Niels mag komend jaar de Stephanusschool vertegenwoordigen in de vervolgrondes. De eerste wordt gehouden in Almelo, waar hij het opneemt tegen de andere schoolkampioenen uit de omgeving.
We wensen hem daarbij veel succes.

Brigadiers gezocht

Ook al zijn er weer nieuwe aanmeldingen waar we erg blij mee zijn, we kunnen ECHT nog extra brigadiers gebruiken. Ook al zou u maar 1 keer in de twee weken kunnen, dan helpt dit om alle kinderen veilig over te zetten.
Let op: De brigadiers zijn aanwezig vanaf 8.15 uur, dus laat de kinderen niet te vroeg naar school komen.

Week van de Mediawijsheid

 

Volgende week doen de groepen 6,7 en 8 mee aan de jaarlijkse Week van de Mediawijheid. We spelen gedurende de hele week delen van een speciaal ontwikkelde game: Mediamasters.
MediaMasters is een gratis serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor de bovenbouw. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Thema's die o.a. aan bod komen zijn: online pesten, sociale media, nepnieuws, reclame en veilig internet. Zie meer in het introfilmpje.

Fietscontrole

Op 22 oktober was fietsenmaker Martin Meulenkamp bij ons op het schoolplein om de fietsen van de kinderen na te kijken. Er is extra goed gekeken naar de verlichting, want de donkere maanden komen er weer aan. Ook hebben ze gekeken naar de bandenspanning en waar nodig de fietsbanden opgepompt.

Opvallend: bijna alle kinderen rijden met fiets waarbij de banden onvoldoende opgepompt zijn. Dit maakt fietsen onnodig zwaar en daardoor onveiliger!

Doe gratis mee met het Kinderatelier tijdens de nationale Kunstweek bij Kaliber!

Tijdens de nationale Kunstweek kun je bij Kaliber Kunstenschool gratis meedoen met het Kinderatelier in Almelo. Ontdek hoe leuk het is om creatief bezig te zijn!

Alle lessen worden corona-proof gegeven, met inachtneming van de huidige maatregelen. Deelnemers kunnen voldoende afstand houden en overal in het pand is de mogelijkheid je handen te desinfecteren. De open les vindt plaats aan het Cultuurplein, Elisabethhof 10 in Almelo.

Kinderatelier (6 – 12 jaar)

De ene week maak je een schilderij en de andere week leer je werken met klei. Een zeer gevarieerde cursus waar je werkt op een speelse manier en in je eigen tempo. De ervaren docent kan jou goed begeleiden en helpen met jouw creatieve proces. Laat je inspireren en doe mee!

Woensdag 11 november om 14:30 uur door Nicolette Zuiderwijk.

Voor de open les geldt vol = vol in verband met de huidige situatie. Meld je dus snel aan om zeker te zijn van een plekje. Dit kan via www.kaliberkunstenschool.nl/kunstweek. Wil je liever een andere week langskomen, dan kan dat ook. Bel dan even naar onderstaand nummer!

Voor meer informatie kun je ons op werkdagen bereiken van 9:00 – 21:00 uur via 088-4868700.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op:

dinsdag 1 december
Klik hier om de nieuwsbrief op onze website te bekijken!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
Voor privacyregeling; zie onze website.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons contactadres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u de manier waarop u deze mail krijgt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*