*|MC:SUBJECT|*
Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief februari 2021
jaargang 30
nummer 6

Agenda

05-02 Groep 4 musical Mozes in de kerk vervalt
08-02 Weer naar school
10-02 Studiemorgen vervalt. Dit wordt een gewone lesdag
15-02 MR vergadering 19:30
22-02 t/m 26-02 Voorjaarsvakantie
01-03 OR vergadering 20:00 uur
01-03 Rapportgesprekken; nadere info volgt
04-03 Rapportgesprekken
05-03 Versieren school thema lente/Pasen
15-03 Klus en poetsavond vervalt
18-03 Podiumoptredens groepen 2, 3, 5A, 5B, 7
18-03 Kangoeroewedstrijd
19-03 Kinderforum
25-03 Podiumoptredens groepen 1A, 1B, 4, 6, 8

Wist je dat...

- De kleuters al helemaal bekend zijn met termen als: ‘’online’’, ‘’videobellen’’ en ‘’microfoon aanzetten’’?
- Er soms een moeder in badjas in beeld verschijnt...
- Dat de kleuterjuffen ook deze coronaperiode weer een ronde hebben gedaan langs alle kinderen om werkjes af te geven?
- Alle juffen en meesters heel erg trots zijn op alle kinderen van de Stephanusschool, omdat zij zo ontzettend goed meedoen bij de online lessen? 
- De kinderen van groep 3 alle letters al kennen!! Wij hebben dit online een klein beetje gevierd.                            
- Er een meisje in groep 3 zit die bijna dagelijks naar school komt om haar leesboeken te ruilen.
- Jouk en Teun zich afvragen waarom we eigenlijk naar school moeten. Teun zegt dat alle mensen waarover we leren bij Brandaan toch al dood zijn. Jouk geeft aan dat je alles van Meander wel op kunt zoeken in Google Maps en taal kun je ook oplossen met Google. Waarop Teun zegt dat er rekenmachientjes zijn om sommen uit te rekenen.  Nou dan kunnen we ook wel de hele dag buiten jachtseizoen doen…
- De kinderen van groep 4 een potlood kunnen vasthouden tussen neus en mond? Iemand uit groep 4 hiermee begon tijdens de uitleg en andere kinderen dit ineens spontaan na gingen doen? En juf daarna maar heeft gezegd dat we de les even af gingen maken en dat ze het daarna allemaal mochten proberen en we gingen kijken wie dit het langst volhield....
- Groep 4 twee dingen tegelijk kan; de antwoorden van de tafels opnoemen en tegelijkertijd joggen, bukken bij een brug of een limbo doen tijdens het spel tafel joggen...
- Er na vanmorgen (taalles groep 8) wat spullen op een andere plek kunnen liggen in jullie huis? De kinderen hebben vandaag bij de taalles namelijk spullen uit huis moeten verzamelen beginnend met een letter van het alfabet. Hopelijk vinden jullie alles terug anders weet je bij wie je de antwoorden kunt vinden.
 

Nieuw mondkapje voor juf Marlon!
Juf Marlon heeft al veel mondkapjes in haar bezit met mooie printjes. Dankzij Jort uit groep 2 kan ze dit exemplaar toevoegen aan haar collectie! Of hij effectief is weten we niet, maar uniek is het zeker! 
 
Dankjewel Jort! 
Informatie schooljaar 2020-2021
Alle informatie die betrekking heeft op dit schooljaar staat in de schoolgids of informatiegids
Kijk op onze website!
Heerlijke cakejes van Olivia en Jack voor de meesters en juffen! Mmmmmm…

Jubileum Juf Marjolein

Juf Marjolein werkt alweer 12,5 jaar voor stichting SKOT. Ze ontving een mooie bos bloemen. Gefeliciteerd juf Marjolein!

Nieuws Oudervereniging

Op school staat een verrassing voor alle leerlingen klaar. Kijk daarvoor in een aparte mailing van maandag 1 februari via Schoolwapps.

Thuiswerken groep 3

Toppers, dat zijn de kinderen van groep 3!! Elke dag twee momenten online en tussendoor en na afloop moeten ze ook nog huiswerk maken. Dat doen ze ontzettend goed. Wij zijn trots op de kinderen, ouders en zelfs opa's en oma's die wij voorbij zien komen.

Thuiswerken groep 4

De kanjers van groep 4 mochten vorige week tijdens de leestijd zelf een leuke andere plek opzoeken om te lezen. Er werd gelezen in een hut op zolder, op en onder de tafel, in de honden bench, liggend op bed of op de grond, in een doos, in een kart en buiten!
Met de online lessen rekenen, taal, spelling, schrijven en Nieuwsbegrip doen ze ook allemaal goed mee en wat kunnen ze in groep 4 al goed werken op het Chromebook en vragen stellen via de chat!

Notificatie-instellingen Schoolwapps

Als u bang bent niet (tijdig) een bericht te lezen in Schoolwapps, kijk dan even in de app van Schoolwapps bij 'Mijn instellingen'. Daar kunt u, en ook alleen u(!), zelf aangeven op welke manier en voor welk type bericht u gealarmeerd dient te worden.
Check dit even voor de zekerheid, zodat u niets mist!
Lukt dit niet? Vraag voor de zekerheid na bij de groepsleerkracht, maar kijk eerst op de site van Schoolwapps.

Thuiswerken groep 5A

De kinderen van groep 5a zijn echte thuiswerktoppers! Op school doen ze het altijd al heel goed maar nu ze thuis moeten werken blijven ze ons ook verbazen. Iedere ochtend zit iedereen fris en fruitig klaar, ze doen allemaal goed mee en de taken worden allemaal netjes gemaakt. En omdat ze zo hard werken hebben we regelmatig tijd om een quiz te doen, bingo te spelen of de tafels te joggen. En thuis hebben ze de sneeuwchallenge gedaan!

Thuiswerken groep 5B

Wat zijn we trots op de toppers van groep 5B! Het thuiswerken doen jullie echt super! Er wordt hard gewerkt, fijn dat er ook thuisjuffen en thuismeesters in de buurt zijn voor wie dat even nodig heeft. Gelukkig is er ook tijd voor leuke dingen. Jullie hebben al veel tafels gekraakt en gejogd. Veel van jullie hebben een rondleiding door het huis gegeven en we hebben bijna alle huisdieren gezien.
Gelukkig hebben we jullie bijna allemaal nog even gezien, toen het nieuwe thuiswerk langs werd gebracht. In de auto van juf Christine, helemaal coronaproof...

Thuiswerken groep 6

De kinderen van groep 6 hadden na de eerste week thuisonderwijs een groot compliment verdiend en daarom mochten ze kiezen wat ze het weekend graag wilden eten. De meeste kinderen hebben inderdaad gegeten wat ze hadden gekozen.
Toen ze na de eerste week online lesgeven hoorden dat ze op vrijdag om 12 uur al weekend hadden waren ze allemaal heel blij!

Thuiswerken groep 7

In groep 7 is er ook flink gewerkt. 's Ochtends om 8.30 uur zit de hele klas stipt klaar voor de leesles. Iedereen doet heel goed online mee. Zelfs groepjeswerk, op afstand, wordt onderling zelfstandig georganiseerd als ze ingewikkelde escaperooms maken op www.kraakm.nl
Ook wordt er af en toe flink geknutseld en werden er knikkerbanen gebouwd naar aanleiding van het programma MarbleMania.

Nieuwe leerlingen in 6 en 7

Vandaag, maandag 1 februari, hebben we op de Stephanus kennisgemaakt met Elena (groep 6) en Noah (groep 7) Stenseth. Zij kwamen een tijdje geleden over vanuit Noorwegen. De laatste maanden hebben zij beide heel goed Nederlands geleerd op Het Palet in Almelo. Nu kunnen ze bij ons in Bornerbroek terecht, waar ze al veel vriendjes en vriendinnetjes hebben gemaakt. Deze week kijken ze mee in groep 6 en 7. Vanaf 8 februari beginnen ze echt!
Hartelijk welkom familie Stenseth! We wensen jullie een fijne tijd op de Stephanus.

Nieuwe stagiaire in groep 7

Net als Noah, startte ook juf Afke-Huldrike Hiemstra vandaag met 'kijken' in groep 7. Vanaf volgende week, 8 februari, gaat zij lessen overnemen in groep 7. Dit wordt de komende weken uitgebouwd naar meerdere volledige dagen in de week omdat zij een 4e-jaars Pabostudent is. Hierover ontvangen ouders van groep 7 nog meer informatie.
 

Thuiswerken groep 8

Een actieve taalopdracht: Zoek een voorwerp thuis met de beginletter die ik nu geef. Een paar leuke “voorwerpen” die verzameld werden noem ik even. Ik heb bij de “Z” veel zusjes gezien en bij de “B” de broertjes maar ook bij de letter M werd de moeder uit de Teams-meeting gehaald. Ook een leuke was de D van donker waar Guus het licht uit deed.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op:

maandag 1 maart 2021
Klik hier om de nieuwsbrief op onze website te bekijken!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
Voor privacyregeling; zie onze website.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons contactadres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u de manier waarop u deze mail krijgt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*