*|MC:SUBJECT|*
Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief september 2021
jaargang 31
nummer 2

Agenda

30 augustus Kennismakingsgesprekken 2 weken lang
02 september Studiedag ICT en directie
06 september OR vergadering 19.30 uur
09 september Kinderforum  
13 september Schoolfotograaf (groepen 1,2,3 en 4) 
14 september Schoolfotograaf (groepen 5,6,7 en 8 en broertjes en zusjes) 
15 september Schoolreisje
25 september School wordt versierd voor het 
     Kinderboekenweekthema “Worden wat je wil” 
27 september MR- vergadering 19.30 uur
28 september NIO-toets groep 8
29 september Opnames promotiefilmpje voor website
01 oktober Juf Amber gaat trouwen
04 oktober Start Kinderboekenweek ‘’Worden wat je wil’’

Wij zijn op de eerste schooldag, samen met de burgemeester, feestelijk begonnen met de onthulling van de100-jaar-banner.
Stephanusschool 100 jaar!

Het schooljaar 2021-2022 belooft een heel bijzonder jaar te worden.
De school bestaat 100 jaar en daar zal vanaf de eerste schooldag aandacht voor zijn.
Via vloggers kunt u volgen wat er aan activiteiten opgepakt wordt en belangrijke gebeurtenissen plaats gaan vinden zoals een reünie in april.
Aanmelden? Dan abonneren via onderstaande link. Klik op het YouTube logo.

Nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is twee weken geleden van start gegaan. We hebben ook een aantal nieuwe leerlingen mogen verwelkomen:
Fleur Vollema (gr. 5) en Julian Bramer (gr. 3)
Thije Braamhaar, David van der Klaauw, Sam Luchtenburg, Ties Molenkamp, Lynn Oude Wesselink, Nore Timmerhuis (gr 1A)
Emma Braamhaar, Thomas Bramer, Bas Greveling, Fem Hagen, Lise Lammertink, Bibi Leus, Boaz Lindenberg, Kevin Semmekrot en Lynn Timmerhuis (groep 1b).
We wensen hen allemaal een hele fijne schooltijd met veel vrienden toe.

Informatie schooljaar 2021-2022
Alle informatie die betrekking heeft op het komende schooljaar staat in de  schoolgids of informatiegids
Kijk op onze website!

GROTE STEPHANUS-HONING VERKOOP 

Bijen hebben geen zomervakantie. Bijen werken juist in de zomer keihard. Ze maken dan honing. Het "gele goud” waar zoveel grote en kleine mensen dol op zijn.  

Ook deze zomer hebben de bijen op het dak van onze school weer goed hun best gedaan. En konden we weer heel wat honing slingeren.  

Die honing kunt u deze week kopen. Met het geld dat we daarmee krijgen, kunnen we weer allerlei nieuwe spullen kopen voor het Stephanus bijenproject. Zo moeten we soms nieuwe bijenkasten aanschaffen en elk jaar moeten we bijvoorbeeld kunstraat, nieuwe koninginnen en kastramen aanschaffen.  

We hopen dat er weer net als vorig schooljaar weer veel honing verkocht wordt. 

Een pot honing kost 5 euro. 

De verkoop is donderdag 2 september voor en na schooltijd en op vrijdag voor schooltijd. Leerlingen van groep 8 zijn dan op en rond het plein aanwezig om de honing te verkopen. U kunt contant betalen (liefst gepast) maar ook met een Tikkie. Digitaal dus.  

Schoolimker meester Hans 

Hoofdluismoeders gezocht per groep

Na iedere vakantie worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. We gaan echter de opzet aanpassen.
Via de klassenouder kunt u zich aanmelden om in de groep van uw kind de hoofdluiscontrole te doen. Dit duurt dan een klein half uurtje en kan in overleg met de leerkracht aan het begin van de dag of juist aan het eind. Ook kan de dag in overleg gekozen worden.
We hopen dat iedere groep binnenkort een eigen hoofdluismoeder heeft.
En...geen idee hoe het moet? Geen probleem, uitleg volgt!

Schoolreisje 15 september 2021

Eindelijk is het dan zover... we kunnen weer op schoolreisje met de kinderen! Woensdag 15 september a.s. is de grote dag. We gaan in 3 groepen op pad;
Groep 1,2 en 3 gaan naar Het land van Jan Klaassen.
Groep 4 en 5 gaan naar Drouwenerzand.
Groep 6,7 en 8 gaan naar Go Challenge.
We verwachten alle kinderen gewoon om 8.30 uur op school. Alle groepen vertrekken tegen 9.00 uur en komen terug rond 16.00 uur.
Verdere informatie over het verloop van de dag krijgt u middels een informatiebrief!

100 jaar! vlog

Check regelmatig ons Youtubekanaal van Silke-Sanne-Evi uit groep 8

Vlog eerste schooldag.

Kinderboekenweek

Maandag 4 oktober begint bij ons op school de Kinderboekenweek met als thema: ‘Worden wat je wil’. De voorbereidingen zijn al bezig, want we pakken altijd groot uit met veel leuke activiteiten voor de kinderen. De voorleeswedstrijd, kleurwedstrijd en kleedjesmarkt zullen dit jaar ook weer op het programma staan.
Wat we verder precies gaan doen blijft nog even een verrassing!

Schoolfotograaf

Maandag 13 en dinsdag 14 september komt de schoolfotograaf voor portretten, groepsfoto’s en foto’s met broertjes/zusjes.
Maandag zijn de groepen 1 t/m 4 aan de beurt en dinsdag de groepen 5 t/m 8. Tevens is er dinsdag om 14:30 de gelegenheid voor leerlingen om met niet schoolgaande broertjes/zusjes op de foto te gaan.

Promotiefilmpje

Op alle scholen van ons bestuur (SKOT) worden promotiefilmpjes gemaakt.
Op 29 september is de Stephanusschool aan de beurt.
Het filmpje geeft een indruk van wie wij zijn en hoe wij werken.
De opname wordt geplaatst op de website van school, maar kan ook gedeeld worden via Sociale media.
Mogelijk komt uw kind ook in beeld. Wilt u dit niet, neem dan voor 29 september contact op met de directie.

Schooltuin

In de zomervakantie werd door de kinderen uit groep 6 regelmatig groente geoogst uit de schooltuin. De laatste zomergewassen worden geplukt en de boerenkool en prei staan er binnenkort weer in.
Wel zoeken we nog steeds een tuinman/tuinvrouw die ons wil helpen bij de activiteiten in de schooltuin. Misschien een opa met kennis omtrent een moestuin?
Graag aanmelden bij karenwilmink@skot.nl of rimkevos@skot.nl

Groep 3

De eerste schoolweek zit er weer op. Wat heeft groep 3 het goed gedaan zeg! We hebben al van alles opgepakt om een in het ritme te komen. De letter i, k en de m hebben we al geleerd, met rekenen zijn we bezig geweest met de cijfers t/m 12 en we zijn met het leesproces gestart. Wat een harde werkers. Tussendoor is er zeker tijd voor een spelletje of even wat beweging, want de hele dag aan een tafel zitten is natuurlijk wel even wennen. Ook gaat groep 3 dit jaar voor het eerst met een chromebook werken, heel gaaf! We zijn dit schooljaar goed begonnen en maken er samen een heel leuk en leerzaam jaar van!

Groep 4

We hebben vorige week al veel gedaan; een instapdictee, herhaling op het gebied van rekenen (en Kahoot), Bareka op het Chromebook (rekenen), instaplessen van taal en spelling, de eerste hoofdletter schrijven en daarnaast veel leuke spelletjes; in groepjes met een stift aan touwtjes proberen samen een huis te tekenen, een spel over het omgaan met elkaar, een bordspel waarbij ook vragen aan elkaar gesteld werden enz.
Deze week hebben we allemaal een verjaardagskalender geknutseld. Kijk maar hoe mooi ze zijn geworden! Ze worden nog achteraan in de klas opgehangen op volgorde van datum, zodat we makkelijk kunnen zien wie wanneer jarig is. Kinderen die jarig zijn mogen hun traktatie ‘s ochtends meenemen naar school. Foto’s van de verjaardag komen dan op Klasbord.

Groep 1A

Wat ging de eerste week snel zeg! We zijn nog druk bezig met het kennismaken met elkaar, maar ook met de materialen en spellen in de klas.
De bingokaart van de Gouden Weken vinden we erg leuk. Elke dag kiest een leerling een spel van de Bingokaart en dat spelletje gaan we dan met elkaar spelen. We hebben al een ‘wie ben ik’ spel gedaan en samen een toren gebouwd (zie foto).
Het is nog erg wennen om de hele dag op school te zijn, maar we maken er samen een fantastisch schooljaar van!

Groep 1B

Wij zitten in groep 1B. Daar is het heel gezellig. Soms is het even spannend omdat we allemaal nieuwe dingen gaan doen, maar we hebben al lekker gewerkt en gespeeld samen. Ook hebben we naar boekjes geluisterd over hoe je vriendjes kan maken en hoe je fijn kan samen spelen. Op de foto zie je nieuw materiaal. Heel gek, want het zijn scheve blokken en toch moet je een rechte toren bouwen. Dat was een uitdaging, maar best goed gelukt toch? Ook wij zijn druk bezig met alle opdrachten die op de bingokaart staan. We hebben al een verjaardagskalender gemaakt, allemaal tot 5 geteld, in de rij gaan staan zonder de mond open te doen, hoge torens gebouwd en een lied met dansje ingestudeerd. In de komende weken gaan we bezig met de andere opdrachten en dan gaan we iets leuks bedenken als beloning. We maken er een super jaar van, ook met alle nieuwe kinderen die nog bij ons in de groep komen.

Groep 2

De eerste schoolweek in groep 2 zit er alweer op. We zijn goed gestart. We hebben al met heel veel materialen gewerkt in de klas en daar gaan we de komende weken nog mee verder. Ook hebben we al voor de eerste keer geschreven in ons schrijfschrift. Dit ging al super goed! Omdat er kinderen uit twee groepen 1 samen groep 2 zijn geworden, zijn we nog veel bezig elkaar te leren kennen. De bingo die we hiervoor gebruiken is erg leuk. Ook zijn we bezig om de verjaardagskalender te maken en beginnen we al aardig te wennen aan hoe er in groep 2 wordt gewerkt. We hebben al veel plezier met elkaar gehad, dus het gaat zeker weten een erg leuk schooljaar worden!

Groep 5

De eerste week is voorbijgevlogen! Omdat we elkaar zo lang niet hebben gezien hebben we veel spelletjes gedaan om weer aan elkaar te wennen, de Gouden Weken. Dat was heel erg leuk want daarbij hebben we elkaar nog beter leren kennen. Maar ook zijn we al bezig geweest met de voorbereidingen voor alle vakken die vanaf maandag weer op het programma staan. We zijn er helemaal klaar voor en maken er samen een supertof schooljaar van!

Groep 6

Wij zijn de eerste week goed met elkaar gestart. We doen spelletjes van de Bingo kaart om weer even aan elkaar te wennen en elkaar nog beter te leren kennen. Ook hebben we veel getekend en geknutseld om de klas weer gezellig te maken. Tijdens de gym hebben we de groene spelen gedaan. Hierbij is het de bedoeling om met elkaar een parcours af te leggen waarbij je elkaar aanmoedigt en helpt. We hebben er weer zin in dit schooljaar!

Groep 7

Ook in groep 7 zijn we goed gestart en hebben juf Mijke en Meester Marco al heel wat lessen gegeven. De eerste les Engels was, om maar wat te noemen, erg leuk in groep 7. Zo kennen ze de dagen van de week al en kunnen ze in het Engels een afspraakje maken. Dagelijks spelen we 'energizers' om het samenwerken te bevorderen. Met het wereldoriëntatiethema kozen we voor 'Wereldsterren'. Leerlingen leren bijvoorbeeld over de Mongoolse leider Djengis Kahn; tevens kiezen ze ook zelf een beroemd persoon uit de geschiedenis. Daar doen ze vervolgens onderzoek na en bereiden ze een presentatie voor.
Maar bovenal is het erg gezellig. Topklas!

Vlog 's avonds om 19.30 uur nog op school?!?!?

Groep 8

Bij ons in groep 8 is het ook beregezellig. Samen de game 'Wie is de Mol' gedaan. Ter bevordering van het groepsgevoel doen we allerlei activiteiten van de 'bingokaart'. Verder startte juf Afke het thema 'Wereldoorlogen' van Blink Wereld en worden de leerlingen van groep 8 flink uitgedaagd om van alles te onderzoeken. De vloggers voor het 100-jarig bestaan van de school zijn ook heel fanatiek bezig. Een aantal filmpjes staat al in ons Youtubekanaal (zie link eerder in de nieuwsbrief en KIJK!)
Marit, Lien, Evi Pigge, Noor, Madee, Silke, Sanne en Fleur wonnen afgelopen weekend de derde prijs op het NK dansen. Knap hoor! Wat een fantastische prestatie!!!

VVE gelden

Aan het einde van schooljaar 2020-2021 mochten wij bij de onderbouw en peuterspeelzaal nieuwe materialen uitzoeken. We hebben nieuwe fietsjes, nieuwe ontwikkelingsmaterialen en materialen die extra uitdaging bieden aangeschaft (zie foto's). De komende weken gaan we samen onderzoeken hoe alles werkt, waarna we er ook zelfstandig mee kunnen gaan werken. Het komende jaar zullen we vaker foto's van de nieuwe materialen plaatsen in de nieuwsbrief.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op:

vrijdag 1 oktober 2021
Klik hier om de nieuwsbrief op onze website te bekijken!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
Voor privacyregeling; zie onze website.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons contactadres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u de manier waarop u deze mail krijgt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*