Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief december 2021
jaargang 31
nummer 5

Agenda

02 december Groepen 1 zijn om 12.00 uur vrij
03 december Sinterklaas en pieten komen op school
07 december Juf Nienke jarig en viert de verjaardag tijdens de meesters- en juffendag 12 juli
09 december Kinderforum
13 december Meester Marco jarig en viert de verjaardag tijdens de meesters- en juffendag 12 juli
23 december Alle groepen zijn om 12.00 uur vrij
23 december 17.00 uur Kerstviering in de kerk en aansluitend Kerstdiner in de klas
24 december 12.00 uur start de Kerstvakantie
27 december 2021 t/m 7 januari 2022 Kerstvakantie

Corona...

Hoe anders was het twee jaar geleden…

We wisten niet wat Corona was en zoveel teweeg zou brengen: thuis, op school, op het werk, in het land en in de wereld.

Alles lijkt telkens weer anders te zijn. Zelfs adviezen van de GGD zijn verschillend.

Het aantal besmettingen is hoog, ook doordat we veel meer testen.

Aan de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 is het advies gegeven zich twee keer per week te testen en mondkapjes te dragen op school. Wie had dit kunnen bedenken?

Mocht je kind voorheen nog met een snotneus naar school, nu niet meer: testen.

En dan moet een leerkracht thuisblijven, omdat er thuis een positief getest kind is. Vervanging regelen is dan een puzzel. Die puzzel wordt door het hele team gelegd, iedereen helpt en puzzelt mee, zonder dat u dat merkte.

Of de puzzel steeds gelegd kan worden is de vraag, maar we doen ons uiterste best.

Onmogelijke puzzel voor leerkrachten is het wanneer de meeste kinderen gelukkig in de klas zijn, maar er ook leerlingen thuis de les digitaal volgen. Dan kan de leerkracht op school de groep bedienen, maar helaas niet gelijkwaardig les geven aan de thuiszitters, hoe graag ze dit ook zouden willen…

En dan wordt gesteld: geen externen in de school.

Ouders zijn externen. Toch zijn er situaties waarin we er voor kiezen een externe juist wel in de school te ontvangen, omdat een gesprek anders verloopt. Als er afstand gehouden kan worden en de mondkapjes op zijn tijdens het bewegen door school en er geventileerd wordt, dan kiezen wij er soms voor om die externen binnen te laten komen.

En….

Dat doen we ook met Sint. Hij en de Pieten mogen op bezoek komen. We zorgen in het gebouw dat de groepen niet mengen en er afstand gehouden wordt.

Of de kerstviering door kan gaan is nu onduidelijk. Maar we blijven vertrouwen houden dat we het kalenderjaar samen fijn af kunnen sluiten met elkaar.

Nieuwe leerlingen

Deze maand starten Luus, Pip en Julia in groep 1A en Sepp is gestart in groep 1B. Welkom op onze school en veel plezier!

Stephanusschool 100 jaar!

Het schooljaar 2021-2022 belooft een heel bijzonder jaar te worden.
De school bestaat 100 jaar en daar zal vanaf de eerste schooldag aandacht voor zijn.
Via vloggers kunt u volgen wat er aan activiteiten opgepakt wordt en belangrijke gebeurtenissen plaats gaan vinden zoals een reünie in april.
Aanmelden? Dan abonneren via onderstaande link. Klik op het YouTube logo.

Sinterklaasviering

De school is al mooi versierd voor het Sinterklaasfeest! Dank aan alle ouders die hiervoor zorgden. Op donderdag 25 november werden de kinderen op school verrast met een gevuld schoentje! De pepernoten smaakten heerlijk, zelfs om 8.30 uur! De kleuters hadden samen met een paar moeders een mooie ‘’schoen’’ geknutseld. Bedankt voor de hulp! Ook dit jaar is rommelpiet weer langs geweest. Ze hebben d.m.v. een leuk filmpje laten weten dat ze in de klas nog wat lekkers hadden verstopt. Vrijdag 3 december komen Sinterklaas en zijn pieten op school voor een gezellig feest! Alle kinderen blijven om 8.30uur buiten om de Sint en zijn pieten te verwelkomen. De kinderen mogen bij hun juf in het vak gaan staan. I.v.m. corona vragen we de ouders achter het hek te blijven wachten. Met een paar kleine aanpassingen kan het feest gelukkig gewoon doorgaan! We maken er een leuke dag van.

Informatie schooljaar 2021-2022
Alle informatie die betrekking heeft op het komende schooljaar staat in de  schoolgids of informatiegids
Kijk op onze website!

Pietengym

Goed nieuws: ook dit jaar zijn alle kinderen weer geslaagd voor hun pietendiploma! Ook de kleuters mochten in de grote gymzaal om moeilijke kunstjes te laten zien. Ze mochten lopen op het dak en pakjes gooien in de schoorsteen! Het was weer geweldig leuk!

100 jaar! vlog

Check regelmatig ons Youtubekanaal van Silke-Sanne-Evi uit groep 8

Kerstviering

Meer info volgt nog.


Brigadiers
Fluitje zoek? In het directiekantoor liggen nieuwe groene fluitjes klaar.

 

Scholing

Juf Amber, juf Sandra en juf Inge hebben in november de opleiding tot Specialist Jonge Kind met succes afgerond! Hierdoor is er veel nieuwe kennis de school in gebracht, waaronder het groep doorbrekend werken met de onderbouw en een verdieping op thematisch spelen en leren. Meester Vincent en juf Sharon volgen momenteel de opleiding tot rekencoördinator. De studiedagen en vergaderingen staan dit jaar in teken van Focus PO. Dat is een systeem die leerkrachten ondersteunt om opbrengstgericht en passend onderwijs te kunnen geven. Wij geven niet alleen les, maar wij leren dus eigenlijk zelf ook nog elke dag!

Debattoernooi

De leerlingen van groep 7 en 8 hebben meegedaan aan een project vanuit het Noordik: debatteren. Op school kregen zij les in het voeren van een debat. Op vrijdag 26 november zou er een debatwedstrijd plaatsvinden op het Noordik, maar helaas ging dit door de aangescherpte maatregelen niet door.

Schoolfruit

Het EU-schoolfruit en groenteprogramma is weer van start gegaan! Vorige week ontvingen we de eerste levering van het schoolfruit. De sinaasappels en wortels vielen goed in de smaak. Ook hebben de leerlingen kennis gemaakt met rettich. Kijken, ruiken, voelen en proeven maar! Aan de gezichtjes was goed te zien wat ze ervan vonden...

Herfstwandeling

De kleuters zijn dinsdag 23 november naar het speelbos in Nijverdal geweest. Daar hebben zij een heerlijke wandeling gemaakt op het kabouterpad. Vervolgens hebben ze zich uitgeleefd in het speelbos. De kabelbaan en wip waren favoriet! Moe maar voldaan weer naar huis.

Adventskrans groep 4

De kinderen van groep 4 hebben voor hun communieproject een adventskrans gemaakt. Wat zijn ze prachtig geworden!

Gymspullen vergeten
Het komt geregeld voor dat leerlingen geen gymschoenen of kleding meehebben voor de gymnastiekles. Wilt u dit thuis checken? Bij voorbaat dank!

Kleuterpraat....

Op een eerste koude ochtend kwam een van de kleuters bij de juf om te vertellen dat hij ‘vriezende handen’ had.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op:

maandag 10 januari 2022
Klik hier om de nieuwsbrief op onze website te bekijken!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
Voor privacyregeling; zie onze website.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons contactadres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u de manier waarop u deze mail krijgt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*