*|MC:SUBJECT|*
Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief juni/juli 2021
jaargang 30
nummer 9

Agenda

02 juni Voetbalclinic groep 4 en 5A, 5B (sportkleding aan voor buiten)
04 juni Voetbalclinic voor groep 6 (sportkleding aan voor buiten)
04 juni Picknick groep 4 's morgens en groep 5A en 5B 's middags.
     De kinderen van de groepen 5 hoeven geen eten voor de lunch
     mee te nemen.
09 juni Evaluatievergadering team, alle kinderen zijn vrij
11 juni 19:00 Vormsel groep 8
12 juni 1e Communie groep 4
13 juni 1e Communie groep 5
14 juni Doorschuifmiddag
15 juni Juf Rimke jarig
17 juni groep 6 kunstworkshop op school eerste keer
21 juni groep 6 kunstworkshop op school tweede keer
21 t/m 25 juni Kleuters zijn de hele week vrij i.v.m. kampweek groep 8
22 t/m 24 juni Kamp groep 8
22 juni Juf Judith jarig
24 juni groep 7 kunstworkshop op school eerste keer
25 juni Groep 8 vrij
26 juni Meester Vincent jarig
28 juni Rapportgesprekken
28 juni groep 7 kunstworkshop op school tweede keer
29 juni Juf Karen jarig
01 juli Juf Annelies jarig
02 juli Rapporten mee
05 juli Schoonmaakdag kleuters
06 juli FEEST! Meesters- en juffendag voor alle groepen
07 juli Vossenjacht groepen 3 t/m 8
07 juli 12:00 Groep 8 wordt de school uit gereden
07 juli Afscheid en musical van groep 8
08 juli Laatste schooldag. Parkoptredens.
     Alle kinderen hebben om 12:00 uur vrij
08 juli Juf Christine jarig
09 juli t/m 20 augustus zomervakantie
17 juli Meneer René jarig
23 aug Eerste schooldag

Kleuters luisteren aandachtig naar een interessante les over 'geld'.
Thuiswerken
Als een leerling ziek is, verkouden of getest moet worden, dan kan in veel gevallen niet à la minute thuisonderwijs en een verbinding met Google Meet worden gerealiseerd. Soms krijgen leerkrachten kort voor aanvang van de lessen verzoeken om dit te organiseren terwijl daar geen tijd meer voor is.
We begrijpen dat leerlingen thuis, daar waar mogelijk, lessen willen volgen. Maar helaas moeten we soms even een pas op de plaats maken.
Afgesproken is dat leerlingen die in quarantaine moeten online lessen kunnen volgen en dat de chromebook van school alleen in dat geval wordt meegegeven.
We rekenen op uw begrip.

Vormsel groep 8

Ook in 2021 vindt het Vormsel plaats op vrijdag 11 juni om 18:00 onder leiding van Vicaris Cornelissen. Groep 8 heeft dit jaar 12 Vormelingen. De voorbereidingen vinden inmiddels al plaats. Normaal gesproken gaan de kinderen een paar keer naar de kerk om zich voor te bereiden maar dat is dit jaar in een iets andere vorm gegoten. Op donderdagmiddag 10 juni gaan de kinderen “even kennismaken”.

Informatie schooljaar 2021-2022
Alle informatie die betrekking heeft op het komende schooljaar staat eind juni in de vernieuwde schoolgids of informatiegids
Kijk op onze website!

Voetbalclinic groepen 4 t/m 6

De groepen 4 t/m 6 krijgen een voetbalclinic van F.C. Twente.
Meer informatie volgt nog.

Klasbord

Af en toe krijgen we vragen van ouders omdat de app niet werkt van Klasbord. Let op met het aanmelden in de app dat u niet per ongeluk kiest voor opnieuw 'registreren'. Slechts aanmelden! De schoolcode is 'stephanus'. Als u uw wachtwoord kwijt bent, dan kunt u kiezen voor 'wachtwoord vergeten'. De koppelcode die u van ons gekregen heeft is blijvend werkend. In sommige gevallen, wanneer er problemen aanhouden, zult u moeten proberen de app te her-installeren.

Rapportgesprekken:

Op maandag 28 juni staat een middag/ avond rapportgesprekken gepland. Indien nodig, wordt door de leerkracht een extra 10 minuten gesprek ingepland. 

Nieuws rondom schoolreisje!

We hebben lang gehoopt dat het schoolreisje van dit schooljaar toch door kon gaan, maar het mocht helaas niet zo zijn. Maar…..niet getreurd, begin volgend schooljaar, 15 september, gaan we met alle groepen op schoolreisje!
Dus volgend schooljaar 2 schoolreisjes!!
Let op: behalve voor groep 7; zij gaan volgend jaar in juni op kamp en hebben dus 1 schoolreisje.

Kamp groep 8

Van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 juni staat het kamp van groep 8 op de planning.  Het enige wat we tot nog toe moeten laten vervallen is.... Gelukkig helemaal niks! Gezien de maatregelen mogen we eigen, in onze eigen bubbel, het kamp doorgang laten vinden in de oorspronkelijke vorm. Zwemmen is, voor nu, nog even het enige onzekere.
De kinderen krijgen een kampboekje mee waarin alle informatie over het kamp vermeld staat. In dat boekje staat ook een telefoonnummer waarop wij voor bijzondere gevallen elk moment van de dag bereikbaar zijn.
Voor de begeleiding dit jaar zorgen meester Vincent, meester Marco en meester Tim.
Ouders wilt u er a.u.b. voor zorgen dat uw kind met een deugdelijke fiets op pad gaat?!
Voor de dames is er elke avond/nacht een lerares aanwezig.
De vrijdag na het kamp hebben de kinderen van groep 8 vrij.
Groep 8 vertrekt dinsdagochtend 22 juni om 09:30 uur.
Ouders, komt u ons op afstand uitzwaaien?

Doorschuifmiddag

Op maandag 14 juni is de jaarlijkse doorschuifmiddag. Alle kinderen maken kennis met hun nieuwe juf of meester van volgend schooljaar. Groep 8 oefent deze middag voor de musical.

Schoonmaak materialen kleuters

Wie komt ons helpen? Vanwege de coronamaatregelen kunnen er nog geen ouders op school komen om de kasten en materialen schoon te maken. We stellen het erg op prijs als u ons wil helpen door kleutermateriaal/ wasgoed thuis schoon te maken.
Woensdag 23 juni, donderdag 24 juni en vrijdag 25 juni staan de materialen klaar die mee naar huis mogen. Op de lijst kunt u opschrijven welk materiaal u meeneemt. Het zou fijn zijn als de materialen in de week van 28 juni weer op school worden gebracht (eerder mag uiteraard ook). Vele handen maken licht werk.

100 jaar Stephanus

In november van dit jaar bestaat onze basisschool maar liefst 100 jaar en dat heugelijke feit gaan we uiteraard vieren (mits het veilig kan i.v.m. corona). Te zijner tijd zult u hierover steeds meer informatie ontvangen maar achter de schermen wordt er al hard gewerkt om er straks een spetterend feest voor iedereen van te kunnen maken.

Één van de onderdelen van dit jubileum is een groot spandoek/banner waarbij alle kinderen in de vorm van het getal ‘100’ op de foto zullen gaan en waarmee het jubileum aangekondigd zal worden. Nu weten we dat een aantal ouders hebben aangegeven dat zij hun kind liever niet op een (gepubliceerde) schoolfoto willen zien en dat respecteren we uiteraard. Echter, voor deze foto is het helaas ondoenlijk om bepaalde kinderen te ‘blurren’ en naar onze mening is het ook een beetje zielig om ze er niet bij te betrekken. We gaan immers met de hele school, alle klassen, tegelijk op de foto en om dan een groepje aan de zijkant te laten staan…..dat heeft niet onze voorkeur.

Omdat het een foto betreft die van bovenaf met een drone gemaakt zal worden, is het ook niet zo dat iedereen er heel erg herkenbaar op zal staan. We hopen dan ook dat de betreffende ouders voor dit geval een uitzondering willen maken en dat alle kinderen op de foto mogen. Mocht u het echter toch een onoverkomelijk probleem vinden, meldt u zich dan even persoonlijk bij Marlon Oolderink voor 30 mei aanstaande.

Het maken van de foto staat gepland op 1 juni aanstaande, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. We kunnen nog uitwijken naar 3 juni als het bijvoorbeeld regent. Wellicht leuk om te weten; deze foto wordt gemaakt door een oud-leerling van onze basisschool Jelle Perik. Hij studeert ‘motion design’ en maakt al vaak prachtige foto’s en opnamen van Bornerbroek.

Ook zullen er in de aanloop naar en tijdens de feestweek foto’s gemaakt worden van de verschillende activiteiten die bij onze communicatie naar de dorpsbewoners gebruikt worden. Wilt u dus melden wanneer uw kind niet hierbij gefotografeerd mag worden?

 

In maart 2021 hebben 10 duo's, verdeeld over de groepen 3 t/m 8, gestreden voor een prijs van de Kangoeroewedstrijd.
Eindelijk is de uitslag binnen en weten we welk team van onze school deze klus het best geklaard heeft.
Dit jaar is dat het team van Johan van de Belt en Teun Nijstad uit groep 6.
Op een mooie tweede plaats zijn Jouk Nijstad en Romijn van Reenen uit groep 5B geëindigd.
Van harte gefeliciteerd met jullie uitstekende resultaat.
De overige deelnemers hebben eveneens een leuke attentie en certificaat ontvangen.

Meesters- en Juffendag!

De juffen en meesters hebben vanwege alle maatregelen geen juffen- of meestersdag kunnen vieren dit schooljaar. Dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom hebben zij, in samenwerking met de OR een gave feestdag voor de hele school georganiseerd! Het grote schoolfeest wordt gehouden op dinsdag 6 juli. De kinderen mogen die dag in sportieve kleding op school komen. Er is een groot springkussen geregeld en ook voor lekkers wordt gezorgd! Het belooft een fantastische dag te worden!

Schrijfster in de klas

Juf Marieke: 'Wat een leuke les vanmorgen, een echte schrijfster in de klas! Selma Noort was vanmorgen digitaal bij ons op visite en ze vertelde over de boeken die zij heeft geschreven. De kinderen hingen aan haar lippen!'
Ook de groep 6, 7 en 8 kwamen aan de beurt.

Verrassing van KEPA

Afgelopen jaar zijn de voorstellingen van KEPA helaas niet doorgegaan i.v.m. corona. KEPA heeft gezorgd voor een hele leuke verrassing voor alle kinderen. Ieder kind kreeg een leesboek!

Parkoptredens

De parkoptredens gaan dit jaar door voor alle kinderen. De ouders kunnen hier helaas niet bij aanwezig zijn. Om toch te het optreden van uw zoon/dochter te kunnen zien zullen we alle optredens opnemen. Na afloop delen we deze via Klasbord Ouderapp. Daarnaast zal er eventueel de mogelijkheid zijn het live te volgen via Google-meet. De link hiervoor zal via Klasbord Ouderapp met u gedeeld worden.

Mocht het toch mogelijk zijn, i.v.m. aangepaste Coronaregels, om publiek aanwezig te laten zijn, dan hoort u dit van ons.

Peuteropvang Sam en Lot

Kinderen zijn ontdekkingsreizigers. Van jongs af aan nieuwsgierig naar nieuw of anders.
Wij stimuleren ieder kind om zichzelf te zijn en het beste uit zichzelf te halen, in het eigen tempo en de eigen richting.
Jezelf blijven, óók of misschien wel juist in de groep. #pov #bso #jijtelt
 
Alle kinderen van 2 tor 4 jaar zijn welkom op de peuteropvang, waardoor peuters uit de wijk al in de voorschoolse periode elkaar kunnen ontmoeten en samen spelen en vooral ontdekken.
De meeste peuters laten een versnelling in hun ontwikkeling zien.
Uit pilots in het land en op een locatie Almelo zijn de afgelopen 2 jaar ervaringen opgedaan met een verruimd urenaanbod in de peuteropvang.
Niet alleen taal, maar we ondersteunen kinderen in hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
Ook werken we aan sociaal-emotionele, motorische en cognitieve vaardigheden.
Zo kan een kind vol zelfvertrouwen de stap naar de basisschool maken.
Samen met het onderwijs kijken we hoe de peuters zich ontwikkelen en op welke school het kind het beste tot zijn recht zou komen.
Samen kunnen we voorkomen dat een peuter een valse start maakt op school.
 
Neem ook eens een kijkje op de FACEBOOK van Kindcentrum Sam & Lot.

Juf Nisha

Zoals de kinderen en meeste ouders hebben ontdekt, is juf Nisha in verwachting van haar tweede kindje. In verband met de Coronaregels stopt zij nu met het lesgeven aan haar groep, maar verricht ze nog wel allerlei werkzaamheden buiten de groep.
Juf Amber Siemerink gaat haar vervangen.

Puppy's!

We hadden gisteren beschuit met muisjes! De hond van juf Inge heeft namelijk eergisteren 4 schattige, gezonde puppy’s gekregen!

BSO

Met de BSO zijn we begonnen aan ons moestuin project! We hebben een moestuinpakket ontvangen van Natuur en Milieu Overijssel. We hebben een stuk tuin van school mogen bewerken om het om te toveren tot eigen moestuin. Dit hebben de kinderen onder begeleiding met alle nodige materialen zelf gedaan. De eerste zaadjes worden de komende week geplant.
#vanGroeinaarBloei #Humankind

Hiep hiep hoera!

De vader van Jesper (5) en Marit (7) werkt al 25 jaar bij Ezendam. Reden voor een feestje! Ze werden beide op een wel hele leuke manier naar school gebracht!

Team Stephanus wenst u allen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe!
Tot volgend schooljaar!

De volgende nieuwsbrief verschijnt op:

woensdag 1 september 2021
Klik hier om de nieuwsbrief op onze website te bekijken!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
Voor privacyregeling; zie onze website.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons contactadres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u de manier waarop u deze mail krijgt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*