*|MC:SUBJECT|*
Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief mei 2020
jaargang 29
nummer 9

Agenda

27 april t/m 8 mei Meivakantie
27 april Koningsdag gratis online schaaktoernooi
     (zie info verderop in Nieuwsbrief)
10 mei Moederdag
11 mei Lessen op school worden hervat
12 mei Groep 4 naar de Zomp GAAT NIET DOOR
14 mei NIO toets groep 7 GAAT NIET DOOR.
            Wordt verplaatst naar september 2020 in groep 8.
14 mei Juf Marieke jarig. Ze viert dit later met de leerlingen.
15 mei Groep 4 oefenen communie GAAT NIET DOOR
15 mei School versieren thema Zomer.
17 mei Groep 4 Heilige Communie GAAT NIET DOOR
20 mei Schoolreisje
     Gaat tot onze grote spijt niet door i.v.m. samenscholingsverbod.
21 en 22 mei Hemelvaartsdag, groep 1 t/m 8 is vrij.
25 mei OR vergadering en MR vergadering
26 mei Kinderforum
27 mei Spelletjesochtend groep 1 en 2. GAAT NIET DOOR
28 mei Kunstuitleen groep 7
1 juni Tweede Pinksterdag, groep 1 t/m 8 is vrij.

School opent
maandag 11 mei na de meivakantie

We gaan in 2 groepen per klas lesgeven!
Op donderdag 23 april hebben ouders hiervan een mailing ontvangen via Mijnschoolinfo. 

Van de groepsleerkracht ontvingen ouders, evens donderdag al, een apart schrijven over de groepsverdeling in twee groepen. 
Schoolwapps ouderportaal
overstap

Wegens aanhoudende haperingen hebben we besloten 'Mijnschoolinfo' te gaan vervangen voor een nieuw ouder communicatieplatform.
Genaamd: Schoolwapps.
Naar ons inziens is deze dienst gebruikersvriendelijker en tevens gekoppeld aan onze nieuwe website die medio mei live gaat.

Deze omschakeling vergt niet veel werk. Op dezelfe manier als voorheen, downloadt u hiervoor een app en u krijgt hier duidelijke instructies bij.
Begin volgende week krijgt u hier apart informatie van.
Wij vragen u vriendelijk om u dan meteen te registreren.
Graag vóór het einde van de meivakantie.

Bij voorbaat dank!

Juffen op de fiets!

Juf Nienke en juf Christine zijn op maandag 20 april op de fiets gestapt om alle kinderen van groep 5 een bezoekje aan huis te brengen. Ze begonnen ‘s morgens al om 9 uur en hebben de hele dag rond gefietst in Bornerbroek en Almelo om de kinderen te verrassen met een moederdagpakket en lekkers. Het was een hele gezellige en sportieve dag!

Een mooie collage gemaakt door Els Bredewoud n.a.v. het type-examen in groep 7. Iedereen geslaagd! Na de vakantie komt Els de diploma's brengen. Naar een handig moment wordt nog gekeken. Ouders krijgen hiervan bericht.

Corona; hoe nu verder?

Verjaardag vieren:
Dit zal in een afgeslankte versie gebeuren. Om zoveel mogelijk contact te vermijden, willen we u vragen uw kind een traktatie mee te geven naar school. De leerkracht zal in de groep uitgebreid zingen en laten trakteren en legt dit tevens voor u vast.

Rapport aan het eind van het jaar:
Omdat er abrupt gestopt moest worden met het lesprogramma en we 11 mei weer starten, kunnen wij niet de gebruikelijke gegevens verzamelen om aan het einde van dit schooljaar uw kind een rapport te geven. Wel zal door iedere leerkracht een kort rapportverslag in de map komen.
Alleen de kinderen van groep 2 zullen een geprint Onderbouwd rapport ontvangen.

Kamp en afscheid groep 8:
En dan ga je na 8 (of wat minder) jaar van school. Dan is er een afscheid met ouders en kinderen tijdens een musical. Of dat kan op de gebruikelijk manier weten we nog niet. We moeten afwachten wat er de komende weken door onze regering wordt bekend gemaakt. We gaan wel de musical inoefenen en op de een of andere manier gaan we die ook vertonen. Hoe dat hangt af van de regels die vanuit Den Haag worden vastgesteld. Maar we gaan zeer zeker goed afscheid nemen van onze 8ste groepers! Wordt vervolgd!

Wat het kamp betreft hopen we dat dit toch op de een of andere manier kan doorgaan. Ook hiervoor geldt dat we afhankelijk zijn van Den Haag. We informeren u nader. Dat zal wellicht wel op een laat moment komen maar dat kan nu eenmaal niet anders. Gaat het kamp, in welke vorm dan ook, door, dan zullen we tegen die tijd ook een beroep op u doen voor de financiële bijdrage.

Plusgroepen

Hallo allen! We zouden met de nieuwe groepen beginnen in maart, maar door de Corona crisis zaten we ineens thuis. Via de Classroom heb ik enig contact met jullie gehad, in de echte klas gaat dat beter. Donderdag 14 mei beginnen we. De kinderen die in de A of B groep zitten en er niet zijn, maar wel zelfstandig naar school kunnen komen, verwacht ik ook. Na de les kun je weer naar huis gaan. Kun je niet komen, dan moet je je afmelden. Dus voor iedereen elke donderdag plusgroep.
8.30 uur groep 7             
9.15 uur groep 5                           
10.30 uur groep 4      
11.30 uur groep 3

Thuisopdracht optische illusie.

Wie ziet hoe Kai deze ladder heeft gemaakt?         

Groetjes, juf Carola

Vastenactie

Wegens het sluiten van de school kon met Witte Donderdag niet het geld worden opgehaald voor de vastenactie. Alle kinderen worden verzocht om het ingezamelde geld na de vakantie direct mee te nemen naar school.
Hartelijk dank daarvoor!  
  

Van de groepen 1

In groep 1A en 1B zijn de kinderen de afgelopen 3 weken weer hard aan het werk geweest thuis. Dit keer hebben we gewerkt aan het thema familie. Ook doen ze fanatiek mee met onze wekelijkse Challenge! Zo hebben we al hoge torens gebouwd, een hinkelpad gemaakt met de cijfers die we al kennen en een lekkere paastaart. De juffen van groep 1 zijn trots op jullie!

Thuisbezoek kleuters
De kleuterjuffen zijn op woensdag 22 en donderdag 23 april op pad geweest om alle kleuters een pakketje te geven voor moederdag. We vonden het allemaal heel fijn om jullie in goede gezondheid weer te zien! Tot over twee weken!

Groep 2...

Ook in groep 2 is de afgelopen weken weer hard gewerkt. De kinderen hebben gewerkt via Onderbouwd met het thema familie. Daarnaast hebben ze gewerkt in een werkboekje en met moeilijke opdrachten. Juf is supertrots op jullie! Ook zijn ze fanatiek aan de slag geweest met opdrachten die ze van juf via de mail kregen. En we hebben een aantal keer via Skype met sommige kinderen gebeld en een spelletje gedaan. Dat was heel gezellig. Gelukkig kunnen we na de vakantie weer naar school. Tot snel!

Heel veel kinderen hebben inmiddels leren veterstrikken. Hier een greep uit de foto’s.

Groep 3...

De juffen van groep 3 zijn heel trots op de kinderen en ouders van groep 3! Top hoe jullie het met elkaar hebben opgepakt thuis. We vonden het erg leuk om elkaar af en toe toch te spreken wanneer jullie het oefenpakketje op mochten halen. Ook de foto’s, tekeningen, verhalen en zelfs nog paaseitjes vonden we erg leuk om te krijgen! Gelukkig kunnen we snel weer naar school. Wij hebben er weer veel zin in! Tot snel!
Groetjes, juf Kim en juf Sharon

Groepen 4...

De kinderen van de groepen 4 zijn online en op papier weer erg druk geweest met de opdrachten van de taakbrief. Ook hadden we regelmatig contact via Classroom en de chat en gingen we soms videobellen. Even om gezellig te kletsen of om een vraag te stellen over de taken. We zijn apetrots op jullie!

1 aprillllll...

Op 31 maart hadden de juffen van groep 4 een berichtje in Classroom gezet om taken die online gemaakt werden goed te kunnen volgen, maar dat we het jammer vonden dat we het werk op papier niet na konden kijken. Vandaar de vraag aan de kinderen om hun schriftelijke werk thuis op het raam te hangen, zodat wij de volgende dag langs konden komen om hun werk na te kijken. Sommige kinderen hadden het mooi opgehangen. We kwamen natuurlijk niet echt langs... want het was 1 april....

Op vrijdag 24 april hebben de kinderen van groep 4B in Koningsdag-outfit een Kahoot-quiz gedaan met de hele klas! Dat was een gezellige boel! Alle kinderen waren flink uitgedost! Zelfs de juffen waren verkleed!
Ook de kinderen van groep 4A hadden een Koningsdag Hangouts meeting. Iedereen zag er prachtig uit in het oranje of rood-wit-blauw!

De kinderen van groep 4A werden vrijdagmiddag door Juf Judith en Meester Tim verrast met een huisbezoek op gepaste afstand! En groep 4B??? Let goed op de komende dagen. Wie weet zie je de Juf Marieke en Juf Marjolein voorbij komen.
 

Groep 5...

Er is afgelopen periode weer hard gewerkt in groep 5. In de laatste week stond er elke dag om 11:00 uur een Meet uitnodiging voor tafelbingo klaar. Erg gezellig! Donderdag hadden we een gekke hoedjes bingo.  
 

Renske heeft op Schooltv gezien hoe je een stoel kunt maken. Madelief heeft een mooi tropisch wc-poppetje gemaakt.

Schooltuintjes

Dinsdag 14 april heeft meester de Witte samen met een aantal vaders onze schooltuintjes weer keurig gemaakt zodat de kinderen van groep 6 er samen met hem weer van alles kunnen verbouwen. Meester de Witte en de vaders allemaal ontzettend bedankt voor jullie hulp. Het ziet er weer keurig en strak uit!

Groep 6...

Groep 6 heeft donderdag 23 april een Bingo gedaan via Google Meet. Het was erg gezellig! Helaas konden we geen prijzen uitdelen aan de winnaars en moesten de kinderen thuis maar iets lekkers pakken uit de eigen snoeptrommel.

Groep 7...

De leerlingen in groep 7 hebben hard gewerkt in de digitale Classroom. Er is daar héél wat werk verzet! Maar soms ook gewoon op papier.
Zo hebben de leerlingen met verschillende escaperooms gewerkt waar het echt aankwam op (op afstand) samenwerken en flink puzzelen. Ook waren velen flink creatief bezig. Zo werden er mooie 3D paaseieren getekend, Knikkerbanen gebouwd, slootje gesprongen, Monopoly-rekenen gedaan en Ruben zette voor de gymles zelfs een hardloopronde uit.

Bolvorm 3D met optische ilussie. Door Stef.

Groep 8...

De kinderen zijn thuis goed aan het werk geweest. Complimenten voor de inzet en de manier waarop ze de overgang hebben doorstaan. De kinderen hadden een opdracht meegekregen om uit verschillende tijdschriften woorden te knippen waarmee ze een zin moesten maken. Dit zijn een paar voorbeelden hiervan. Tevens even een kijkje thuis bij deze leerlingen.

Het grootste online schaaktoernooi van Nederland

Koningsdag is dit jaar Woningsdag. Dit betekent livestreams van thuisoptredens, digitale vrijmarkten, online bingo’s én met het hele land schaken.

Chessity organiseert op Koningsdag 2020 het grootste online schaaktoernooi voor families in Nederland. Iedereen kan gratis meedoen aan deze feestelijke activiteit, vanuit huis!

Om 09.45 uur worden door het hele land de klokken geluid en om 10.00 uur gaat het toernooi op Chessity van start. Samen met de rest van Nederland, heffen wij om 16.00 het glas op de koning én de schaakkoning van de dag!

Nodig vriendjes, klasgenoten, buren, opa en oma uit en doe mee!

Lees meer
Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is een Chessity-account.
Heb je nog geen account? 

Meld je aan voor een gratis familie-account en schaak je alvast warm 
(je zit nergens aan vast en hoeft niets op te zegggen)
Ja, wil een gratis familie-account

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op:

maandag 1 juni 2020
Klik hier om de nieuwsbrief op onze website te bekijken!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
Voor privacyregeling; zie onze website.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons contactadres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u de manier waarop u deze mail krijgt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*