Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief april 2020
jaargang 29
nummer 8

Agenda

4-4   Meester Hans jarig  
6-4   OR; afgelast 
10-4 Goede Vrijdag 
12-4 Eerste paasdag 
13-4 Tweede paasdag 
16-4 Podiumoptredens groepen 1, 3, 6 & 8; afgelast 
17-4 Koningsspelen; afgelast 
20-4 klusavond: komt te vervallen i.v.m. samenscholingsverbod 
23-4 Podiumoptredens groepen 2, 4, 5 & 7; afgelast 
27-4 t/m 8 mei Meivakantie 
20-5 Schoolreisje; tot onze grote spijt gaat het schoolreisje niet door.
        Dit omdat er (door het kabinet) is besloten dat er tot 1 juni geen
        grote groepen mensen bij elkaar mogen zijn. 

Thuiswerken!
Ouders en leerlingen: top gedaan!

Wat een rare situatie. In de afgelopen twee en een halve week is er veel gebeurd. Zo ging de school vanwege de Coronamaatregelen dicht!
Ouders moesten hals over kop thuis allerlei dingen regelen. Hier en daar wordt er nog buiten de deur gewerkt. We hebben ook ouders van leerlingen die in de 'vitale' sector werken. Hun kinderen vangen we op als het moet. Dagelijks zijn twee leerkrachten aanwezig.

Van veel ouders krijgen we berichten door dat het thuiswerken even op gang moest komen, maar dat het nu, in de meeste gezinnen, goed loopt. In alle groepen wordt thuis keihard gewerkt op verschillende manieren! In de onderbouw veelal op papier en in de midden- en bovenbouw veel werk digitaal!
Hieronder volgen een hoop foto's die ons zijn toegestuurd.

'Ode aan het thuisonderwijs', door (meester) Bart Jansen van CBS Het Startblok in Harderwijk

School zeker dicht tot en met meivakantie!

Zoals u dinsdagavond om 19.00 uur ongetwijfeld hebt gehoord, heeft de regering besloten alle maatregelen die golden tot 6 april, te verlengen tot 28 april. Dit betekent tot aan de meivakantie. Ook benadrukte de minister president om geen plannen te maken voor de meivakantie. Deze valt weliswaar gedeeltelijk in mei, maar de maatregelen zullen na 28 april wellicht op verschillende fronten aanhouden.

Van groep 1A

In groep 1A zijn de kinderen thuis hard aan het werk met het thema lente. Er worden veel spelletjes gedaan met eitjes. Ook worden de mooiste kippen geknutseld. Ze zijn goed aan het oefenen met letters. Heel knap van jullie en de ouders! De kinderen zijn ook fanatiek met het vol krijgen van de voorleesbingo kaart.
Wie van jullie doet er met ons mee?

...

De kinderen van groep 1 en 2 werken voornamelijk met de opdrachten die worden gegeven op de site van Onderbouwd. Simone, de maker van deze methode werkt erg hard om ouders en kinderen iedere dag te voorzien van 3 nieuwe opdrachten. Zo worden de activiteiten die we anders op school hadden gedaan nu thuis uitgevoerd waar kan.
Daarnaast werken kinderen in werkboekjes of met opdrachten die de juf heeft opgestuurd. Wij proberen iedereen in behoefte te voorzien, maar dit is soms lastig, omdat de één graag digitaal werkt en de ander op papier. Waar we op school makkelijk kunnen differentiëren met de materialen die we daar hebben, is dat voor thuis lastiger. Maar we maken er allemaal het beste van!

Van groep 1B

Hier een paar foto’s van kinderen uit groep 1b. Ze zijn druk in de weer met knutselen, spelletjes doen en opdrachten van thema lente uit de methode Onderbouwd. Simone, de maker van de methode waar wij met de kleuters mee werken, maakt voor ouders elke week een lesbrief met ideetjes voor thuis. Ook geven de juffen nog leuke ideeën per mail door. Leuk om te zien dat ze daar zo mee aan de slag zijn gegaan. Goed bezig hoor jongens en meisjes! (en ouders natuurlijk)

Groep 2...

In groep 2 wordt er thuis heel hard gewerkt met de opdrachten van Onderbouwd, het lentewerkboekje, squla en andere reken-, taal- of motoriekactiviteiten. Maar bovenal wordt er ook lekker veel gespeeld en gaan ze buiten op ontdekkingstocht. Want kinderen van deze leeftijd leren nog heel veel door zelf te doen en te ontdekken. Super trots op alle ouders en kinderen!

De kinderen van groep 2 hebben hele mooie paashazen, kippen en hanen geknutseld!
l.boven: Luuk, r.boven: Suus, l.onder: Bjarne, r.onder: Dieke en Britt

Groep 3...

Groep 3 heeft hele leuke ‘schooltasjes’ waarin elke week hun werk op school klaar ligt om op te halen. Zo kunnen deze toppers thuis hard aan de slag met het oefenen in de kopieerboekjes van rekenen en lezen. Ook zitten daarin de avi leesboekjes, want blijven lezen is erg belangrijk!! In deze tasjes zitten natuurlijk ook andere leuke opdrachten zoals; puzzels, schrijfopdrachten en kleurplaten. De juffen van groep 3 zijn trots op de ouders en de jongens en meisjes van groep 3!

Groepen 4...

Ook de toppers van groep 4a en 4b doen het geweldig. Ze werken aan een taakbrief. Iedere dag staan er een aantal opdrachten op die ze kunnen maken. En we zien dat ze daar heel druk mee zijn!

Groep 5...

Ook de toppers van groep 4a en 4b doen het geweldig. Ze werken aan een taakbrief. Iedere dag staan er een aantal opdrachten op die ze kunnen maken. En we zien dat ze daar heel druk mee zijn!

De kinderen van groep 5 hebben op donaldduck.nl tekenles gehad van een echte striptekenaar.
v.l.n.r.: Madelief, Claire, Renske, Veerle

Groep 6...

In groep 6 wordt ook hard gewerkt. Ze hebben de eerste 2 weken goed gewerkt met een taakbrief. Vanaf maandag zijn we gestart met taakbrieven via Junior Einstein. We merkten dat niet iedereen de hele dag beschikking heeft over laptops en computers. Daarom zijn er ook werkboekjes afgedrukt en opgehaald. Tom en Jet hebben een 24 uurs challenge in bad gedaan en ze hebben het volgehouden!
Wat pakt iedereen het goed op en wat fijn om af en toe wat van jullie terug te horen of te zien.

Groep 7...

Ook in groep 7 wordt héél hard gewerk! Volledig via de Google Classroom met twee keer per dag een videobelmoment met Google Meet voor overleg over rekensommen of om gewoon even wat kwijt te kunnen. Naast het harde werken is er ook tijd voor ontspanning. Zo puzzelen ze in online-escaperooms of ze maken een mooie tekenopdracht. En ja, ook in groep 7 gingen sommigen op 'berenjacht'!

Groep 8...

Groep 8 werkt ook veel digitaal. Er wordt hard gewerkt in Junior Einstein, een digitale leeromgeving, waar ze veel, heel veel herhalingswerk doen. Louise kwam met het vokgende werkstuk naar aanleiding van een creatieve taalles...

Klussen op school

Zo nu en dan wordt er op school gewerkt. In twee lokalen zijn bijvoorbeeld de digiborden vervangen voor nieuwe touchscreenborden. Groep 8 kreeg er al één in september van het vorige jaar. De lokalen van groep 5 en groep 7 waren nu aan de beurt. Hopelijk kunnen de borden snel in gebruik worden genomen.

Tips & Links voor thuiswerksituaties

Verschillende handige documenten van Ester Even, onze schoolcoach. Sommige documenten komen van de site/blog van Tea Adema (teaadema.nl/blog). Doe er je voordeel mee voor thuis:

  • poster, Eerste Hulp Bij Boosheid
  • 'Voor ouders en hun gezin'
  • '17 tips voor een echt goed gesprek met je puber'
  • 'Maak een Corona herinnering'
  • 'Wat kun je in coronatijd doen voor kwetsbare kinderen'
  • gesprekstarters voor thuis
Toegang tot de deze bestandenmap: hier klikken

Ook handige informatie voor ouders:

 

Vakantierooster schooljaar 2020-2021
 

Herfstvakantie 12 oktober t/m 16 oktober 2020
Kerstvakantie 21 december 2020 t/m 1 januari 2021
Voorjaarsvakantie 22 februari t/m 26 februari 2021
Paasvakantie 2 april t/m 5 april 2021
Meivakantie 26 april 2021 t/m 7 mei 2021
Hemelvaart 13 mei 2021 t/m 14 mei 2021
Pinksteren 24 mei 2021
Studiedag 9 juli 2021 (laatste schooldag)
Zomervakantie 12 juli t/m 20 augustus 2021
Eerste schooldag schooljaar 2021-2022 23 augustus 2021

De volgende nieuwsbrief verschijnt op:

vrijdag 1 mei 2020
Klik hier om de nieuwsbrief op onze website te bekijken!
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
Voor privacyregeling; zie onze website.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons contactadres:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u de manier waarop u deze mail krijgt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of u uitschrijven van deze lijst.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*